Haşhaş Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt suyu
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
şerbet
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
yukarı;
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay kaşığı süt
Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
- Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Ardından irmik, un ve haşhaş ekleyin.
- Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
- Tatlımız pişerken şerbeti için şeker ve suyu kaynatalım.
- 1-2 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın.
- Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyelim.
- Daha sonra soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün.
- Krem şanti için süt ve krem şanti tozunu iyice karıştırıp buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra kekin üzerine yayın, haşhaş serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Resimlerle Haşhaş Revani tarifi
Poppy Revani’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]