haşhaş revani

Haşhaş Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

şerbet

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

yukarı;

  • 1 poşet krem ​​şanti
  • 1 çay kaşığı süt
Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
  2. Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Ardından irmik, un ve haşhaş ekleyin.
  4. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün.
  5. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  6. Tatlımız pişerken şerbeti için şeker ve suyu kaynatalım.
  7. 1-2 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın.
  8. Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyelim.
  9. Daha sonra soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün.
  10. Krem şanti için süt ve krem ​​şanti tozunu iyice karıştırıp buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra kekin üzerine yayın, haşhaş serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Resimlerle Haşhaş Revani tarifi

Poppy Revani’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın