Çilekleri hazırlamak için pipeti samanın altına geçirip üstünü çıkarıyoruz böylece çileğin yeşil yapraklarını ve beyaz kısımlarını ayıklıyoruz.
Çimlerin arasından çileklerin arasından geçeceğiz.
Hazırladığımız çilekleri tencereye alıyoruz. Altını kaplayacak kadar su ekleyin.
Vanilyayı çileklere ekleyin.
Tencerenin altını açıp önce yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte kaynamaya başlıyoruz.
Çilekler suyunu bırakıp meyve suyu sertleştiğinde onları altına çeviriyoruz.
Çilekleri kaşıkla karıştırmayacağız. Karıştırmak için tencereyi sallayabilirsiniz.
Reçel sıcakken kavanozlara boşaltıp ağızlarını kapatıp ters çeviriyoruz.
Dilerseniz bu esnada sıcak suda 10-15 dakika haşlayabilirsiniz. yakalayabilirsiniz. İçinde şeker olmadığı için kaynatma yöntemi daha uzun süre saklamanızı sağlayacaktır.
Bu sayede çilek aromalı güzel bir reçel yapılır. Şekersiz yemek için farklı bir deneyim tavsiye ederim.
Afiyet olsun. ☺️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]