Kuru incir ve cevizli kek

Kuru incirli cevizli kek tarifi malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 7-8 kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 2 su bardağı un (azsa 2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz)
Kuru incirli cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kuru inciri çok seven ve bir şekilde aileyi beslemek istediğimiz bir yemek olduğunu düşünen biri olarak bu tarifle karşınızdayım.
  2. Ön hazırlık olarak incirleri sıcak suya atalım ve cevizleri rondodan geçirelim.
  3. Yumurta ve şekeri oda sıcaklığında 5 dakika mikserle çırpın.
  4. Yumurta-şeker karışımına süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın.
  5. Sıcak suda beklettiğimiz incirleri küçük küpler halinde keselim ve kek karışımına ekleyelim.
  6. Rondodan aldığımız cevizleri incirlerin üzerine ekleyip karıştıralım. (Bir hile olarak incirlerin üzerine bir kaşık un serpip incirler unlandıktan sonra harca koyabilirsiniz, dibe çökmezler.)
  7. Un, kabartma tozu ve vanilya şekerini karıştırıp harcımıza ekleyip bir kaşık yardımıyla harcı kapatmadan karıştıralım.
  8. Tereyağı ile yağladığımız ve şeker serptiğimiz kek kalıbına harcı dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika azar azar pişirelim.
  9. Kekin pişip pişmediğini kürdan ile test edelim, pişince fırından alalım, ilk ısı geçtiğinde keki kalıptan çıkaralım.
  10. Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ♡.

Kuru incir ve cevizli kek tarifi

Kuru incirli cevizli kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın