Çorba ile Servis Edilen Lahana – En Sevdiğim Yemekler

Kış sebzelerinin önemli göstergelerinden biri olan lahana sarma tarifi.

A, C ve K vitaminlerini içerir ve potasyum oranı yüksektir. Antioksidan özelliğinden dolayı hastalıklara karşı korur. Lif oranı yüksektir ve kemikleri ve cildi korur. Turşu, dürüm, çorba ve salata yapılır.

Lahana sarması ve sosu için lahana yapraklarını kesip ayırarak başlayalım.

Büyük bir tencereye kaynar su koyun. Bir yemek kaşığı tuzu ekleyelim. Lahanayı dilimler halinde pişirelim. 4-5 dakika kaynamaya bırakın. Pişirme süresi lahanadan lahanaya değişebilir. Çok fazla seyreltmeyin.

Sonra soğuk suya koyup çalkalıyorum. Sonra bir elek içine koydum.

Soğanları çaprazlayalım ve rondoya koyalım. Suyu sıkalım ve tencereye alalım. 1 su bardağı zeytinyağını ekleyip kavuralım. Sarımsakları koyup kavuralım. Domatesleri ve sarımsağı rondonun içine çekip ekleyelim. Baharatları, tuzu, şekeri ve limon suyunu ekleyin.

Tuzunu ve baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayalım. Ardından yıkanmış pirinci ekleyin ve 1-2 tur karıştırın. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Haşlanmış lahanayı bir sargı bezi büyüklüğünde keselim. İçine bir yemek kaşığı çamur koyup saralım. Dilerseniz elinizle de sarabilirsiniz.

Aynı işleme maddeler bitene kadar devam edelim. Ambalajları tencereye koydum.

2 yemek kaşığı tuz ekleyin ve 2 bardak sıcak su dökün.

Kapağın üzerine porselen bir kase veya çeşme taşı koyalım.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 40-45 dakika pişirin.

Bu arada sosunu hazırlayalım. Sarımsakları soyun ve ezin.

Bir tavaya sıvı yağı koyup sarımsağı ekleyip biraz kavuralım. Limon suyu, pul biber ve naneyi ekleyip karıştırın. Ocağı kapatalım.

Pişen malzemeleri servis tabağına alalım. Üzerine sosumuzu dökelim.

Lahana ve çorba servise hazır.

Afiyet olsun. 💮💮💮💮💮💮💮💮💮💮

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın