Tam Göbek Tarifi – Tatlılarım

Temizlenmiş göbeği Adana’da mısırın ticari bölümünde bulabilirsiniz. Temiz bir mideniz varsa yine de 15 dakika boyunca sirke veya seyreltilmiş limon tuzu ile bol suda bekletebilirsiniz. 25 dakika ile sınırlayın. Beklemek zorundasın.

Daha sonra istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz. Tamir ederken kesmeme gerek yoktu. Bu önemli noktadan sonra yemeğimizi hazırlamaya geçelim.

Tam Bir Göbek Tarifi için,

Kabı doldurmak için soğanı çok küçük doğrayalım ve karıştırma kabına alalım.

Pirinci soğan ilavesiyle yıkayıp süzün.

Ardından sarımsağı rendeleyin ve kalan çamur karışımını ekleyin ve iyice karıştırın. Hamur hazır olunca 1 adet avuç içi büyüklüğünde kesip 2 ye katlayalım ve 3 ün kenarlarını biraz dikelim.

Açık alanın üstüne bir kaşık çamur koyup o tarafını koyduğumuzda dikelim.

Aynı yöntemi rahmin tüm bölgelerine uygulayalım.

Dikişten sonra mide boş görünebilir ama bu sizi yanıltmasın çünkü mide pişerken büzüştüğü ve pirinçte patladığı için bir yemek kaşığı çamur yeterlidir. Kar tanelerini yıkayıp tencereye koyalım.

Kaynayan suyu ve göbeği kaplayacak kadar tuzu ekleyip göbeği yumuşayana kadar pişirelim.

Kar katı bir şey olduğu için normal bir tencerede 1-1.5 saat pişirilebilir, bu yüzden düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ederim.

Pişmiş midenin fazla suyunu süzüp bol kimyon ve limon suyuyla birlikte soğuk değil kavurabilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın