Yağlı kağıtta kızarmış palamut

Yağlı kağıtta kızarmış palamut tarifi malzemeleri

  • 2 meşe palamudu
  • tuz
  • Mısır unu
  • Tercih edilen baharat

yağ geçirmez kağıt

Yağlı kağıtta kızarmış palamut tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Temizlenmiş palamutları yaklaşık bir buçuk veya iki parmak kalınlığında halka şeklinde kesiyoruz (bu işlemi balıkçıya da yaptırabilirsiniz).
  2. Tuzlu mısır unu içinde kıyılmış balık buluyoruz. (Ayrıca karabiber gibi sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.)
  3. Yağlı kağıt üzerine tepsinin büyüklüğüne göre yayın. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağını ekleyin. (Resimde gösterildiği gibi.
  4. Üzerine bir yağlı kağıt daha koyup kenarlarından sıkıca büküyoruz.
  5. Yağlı kağıdın ortasını delip açtığımız delikten biraz yağ damlatıyoruz. (Balık buğulamasın ve gevrek olmasın diye kazdık.)
  6. Son olarak yağlı kağıda çevirmesi kolay olacağı için her iki tarafı ve arkasını pişiriyoruz ve hepsini tek tek çevirmenize gerek yok. Ve balığınız hazır, afiyet olsun 🙂

Fotoğraflı yağlı kağıt üzerinde kızarmış palamut tarifi

“Yağlı kağıt üzerinde kızarmış ceviz” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın