Sebzeli tavuk suyu için malzemeler
- 10 tavuk budu
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 adet kırmızı kapya biberi
- 1 yeşil biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 4 patates
- 1 soğan
- 4 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 parça tereyağı
- Bir çay bardağı su (100ml)
- bir tutam karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber – tuz
Güveçte sebzeli tavuk nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Servis yapmadan önce tavuk budu bir saat tuzlu suda bekletin.
- Biberi büyük doğrayın.
- Soğanları yarıya kesin.
- Patatesleri küp küp doğrayın, biber ve tuz serpin, tavuk hazır olana kadar patatesleri ekleyin.
- Tavuğu güzelce yıkadıktan sonra tencereye koyun, patates hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının tabanında iki saat pişirelim. Afiyet olsun .
sebzeli tavuk suyu tarifi
Sebzeli tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]