Bu tarif, eşimin her zaman yaptığı harika bir kış içeceği. Bana söyledi ve ben kurdum. Deneyecek olanlara bol şans. Daha önce içerseniz soğuk algınlığını önler. Üşüttüğünüzde içerseniz kolayca geçersiniz. Şimdi sisteme geçelim:
Kışın çok faydalı bir içecek olan ıhlamur tarifi için önce ayvayı yıkayıp ortadan ikiye bölüp kabuğunu ve çekirdeğini çıkartıp 5-6 parçaya bölüp kenara alıyoruz.
Soğanın kabuğunu yıkayıp ayvanın yanına bırakıyoruz, zencefilin dış kabuğunu soyup üçe ve dörde bölüp ayvanın yanına koyuyoruz.
Elmayı tek tek yıkayıp dörde bölüyoruz, mürdüm eriği dörde bölüyoruz (mürdüm eriği yazın komposto yapmak için dondurucuya koyuyorum), karanfilleri ve tüm malzemeleri demliğe koyup doldurun ıhlamur ile. bir çay bardağına bastırarak.
Keten tohumu koyup iki litre su koyup kaynatıyoruz. Kaynayınca ocağın altını kısıyoruz ve 2-3 dakika sonra ocaktan alıp süzüp tüttürüyoruz.
Kış Ihlamurunun Çok Faydalı İçeceği hazır.
Resimlerle gösterdim. Bardağım büyük olduğu için bir yemek kaşığı süzme bal ve bir yemek kaşığı limon suyu koydum. Tekrar içmek isterseniz kaynatıp içebilirsiniz. Sadece iki kez tekrar ısıtma hakkınız vardır. Kalanları dökmenizi tavsiye ederim. Herkesi iyileştir. Ben çaydanlıkta yaptım, bütün aileler tencerede yapabilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]