Pide Fritöz Tarifi için Malzemeler
- 2 çay kaşığı su
- Bir çay bardağı su iki parmak eksik
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
harç için
- 1 soğan
- 150 gr az yağlı dana kıyma
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz tuzunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 büyük çekirdek
Tarif tavasında Kir Pide nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Merhaba arkadaşlar, paylaştığım tarifleri tavsiye edin, hepsini birbirinden lezzetli yapın, ben de sizi instagram hesabıma bekliyorum @deryaninmutfaginabak.
- Su ve mayayı bir kaba alıp karıştırıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
- 5 dakika bekledikten sonra tuz ve unu ilave edin, unu dökün, hamuru kulak memesi kıvamında bırakın ve 35 dakika bekleyin.
- Küpler halinde kesin.
- Tencereye sıvı yağ ve soğanları ekleyip iyice karıştırın.
- Ardından kıymayı ilave edip kısık ateşte 8 dakika kavurun.
- Daha sonra tüm baharatları ekleyin, karıştırın, bir dakika sonra karışım hazır, hamur cevizden biraz daha büyükken bezenizi oklava ile açın, oklava kullanabilirsiniz.
- Bezeleri alın, uzunlamasına açıp harcı ekleyin ve ekmekleri yağsız bir tavada kapalı bir kilim gibi üzerini kaplayacak şekilde pişirin.
- Çıkardığınızda tereyağı ile yağlayın, yapanlara afiyet olsun.
Fotoğraflı ülke el tava tarifi nasıl yapılır
“Ker Bidisi Tavada” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]