Mayasız karbonatlı hamur

Mayasız pişmiş ekmek tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta (beyazdan sarıya)
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • eşit derecede doğru

daha fazlası için isteğe bağlı;

  • susam, çörek otu

içeri

  • peynir
  • maydanoz
  • patates (isteğe bağlı)
Gazlı gazlı tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurta akı, sıvı yağ, tereyağı, yoğurt ve tuzu bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve ardından kabartma tozunu da ekleyerek ellerimizden kurtulan bir hamur elde edin.
  3. Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak ve elinize yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
  4. Yaklaşık ceviz büyüklüğünde 15 ila 20 beze yapar.
  5. İster dolma ister beze olsun ben yarısını boş yarısını peynirli yaptım.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ile süsleyebilirsiniz.
  7. Ben 190 derecede pişirdim 180-200 arası fırın ayarında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun ☺.

Resimli mayasız karbonatlı hamur işleri tarifi

Mayasız hamur işleri ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın