Mayasız pişmiş ekmek tarifi için malzemeler
- 2 yumurta (beyazdan sarıya)
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- eşit derecede doğru
daha fazlası için isteğe bağlı;
- susam, çörek otu
içeri
- peynir
- maydanoz
- patates (isteğe bağlı)
Gazlı gazlı tarifi nasıl çalışır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta akı, sıvı yağ, tereyağı, yoğurt ve tuzu bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve ardından kabartma tozunu da ekleyerek ellerimizden kurtulan bir hamur elde edin.
- Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak ve elinize yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
- Yaklaşık ceviz büyüklüğünde 15 ila 20 beze yapar.
- İster dolma ister beze olsun ben yarısını boş yarısını peynirli yaptım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ile süsleyebilirsiniz.
- Ben 190 derecede pişirdim 180-200 arası fırın ayarında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun .
Resimli mayasız karbonatlı hamur işleri tarifi
Mayasız hamur işleri ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]