Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay’da çok özel misafirler veya çok özel günler için full Mumbar hazırlanır.
Mumbar (Bumbar) Full Tarif’te önce temizlenmiş mumbarımızı güvendiğimiz bir kasaptan alıyoruz tabiki ama evde temizlemeye devam ediyoruz. Önce duyumuzun dışını tuzla ovalayıp sonra yıkayıp içine alıyoruz. . Arka planda da aynı yöntemi kullanıyoruz; Tuzla yıkayıp sirkeli suda yıkayıp saklıyoruz. Daha sonra alıp süzülmesini bekleyeceğiz.
Gelelim içini düzenlemeye; Yarım kilo dana eti, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, ince doğranmış soğan, 1 yemek kaşığı domates, yağ, tuz ve karabiberi damak zevkinize göre karıştırarak salçayı hazırlıyoruz.
Zor bir rolü doldurmanın zamanı geldi. Bu çizime ihtiyacımız var tabiki elinizle doldurabilirsiniz ama bu şekilde çok kullanışlı. Doldurulan tencerenin ucunu şamdanın ucuna getirip ekleri kasenin içine koyuyoruz, şamdanı çekip dolduruyoruz, bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Mumbar dolması pişiriyoruz (fırına koymak istemezseniz öyle de yenilebilir), sonra çıkarıp fırın tepsisine diziyoruz, eritilmiş tereyağı sürüyoruz ve ateşte pişiriyoruz. pembeye dönene kadar yüz seksen derece. Dışı harika bir lezzeti ve çıtır çıtır onun dışında başka bir şey yapmanıza gerek yok ayran yeterli (sulu değil sulu olsun istiyorsanız fırına koymanıza gerek yok. sıvıyı içebilir..
Mumbar (Bumbar) Dolgu hazır.
kolay gelsin
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]