Tam porsiyon perdeli pilav tarifi için malzemeler
pilav
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kara biber
hamur için
- 50 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Ve
Perdeli pilav için tam boyutlu bir tarif nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Merhaba arkadaşlar Perde pilavı en sevdiğim yemektir. Umarım tarifi dener ve seversiniz.
- Doldurulmuş pirinci hazırlayın, önce tavuğu kaynatın, haşlanmış tavuğu süzün ve doğrayın.
- Pirinç, yağ, tuz, karabiber ve 3 su bardağı tavuk suyunu tencereye alıp orta ateşte pişirin.
- Pirinç piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
- Kalan pirince tavukları ekleyip karıştırın.
- Hamuru hazırlayın: Un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba ekleyin ve karıştırın.
- Ardından kontrollü bir şekilde unu ilave edin. Kulak memesi gibi olacak.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin, ardından 6 eşit şeker yapın ve hamuru kullanacağınız kalıptan biraz daha geniş açın.
- Güveç yağlayın ve bademleri doğrayın.
- Üzerine hamuru koyalım.
- İçine soğuyan pirinci ekleyelim, kenarlarından sarkan hamurla kapatalım ve bastıralım.
- Borçlarıma ters bağlayalım.
- Tüm hamurları bu şekilde yapıp tepsiye dizip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- 4 tanesini tek ateşte, 2 tanesini ayrı ateşte pişirdim. Afiyet olsun
fotoğraflı tam boy pirinç tarifi
Porsiyon Perde Pirinç Tam Ölçü yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]