tam boy sedir perde

Tam porsiyon perdeli pilav tarifi için malzemeler

pilav

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kara biber

hamur için

  • 50 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ve
Perdeli pilav için tam boyutlu bir tarif nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Merhaba arkadaşlar 🌸 Perde pilavı en sevdiğim yemektir. Umarım tarifi dener ve seversiniz.

  1. Doldurulmuş pirinci hazırlayın, önce tavuğu kaynatın, haşlanmış tavuğu süzün ve doğrayın.
  2. Pirinç, yağ, tuz, karabiber ve 3 su bardağı tavuk suyunu tencereye alıp orta ateşte pişirin.
  3. Pirinç piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
  4. Kalan pirince tavukları ekleyip karıştırın.
  5. Hamuru hazırlayın: Un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba ekleyin ve karıştırın.
  6. Ardından kontrollü bir şekilde unu ilave edin. Kulak memesi gibi olacak.
  7. Hamuru 10 dakika dinlendirin, ardından 6 eşit şeker yapın ve hamuru kullanacağınız kalıptan biraz daha geniş açın.
  8. Güveç yağlayın ve bademleri doğrayın.
  9. Üzerine hamuru koyalım.
  10. İçine soğuyan pirinci ekleyelim, kenarlarından sarkan hamurla kapatalım ve bastıralım.
  11. Borçlarıma ters bağlayalım.
  12. Tüm hamurları bu şekilde yapıp tepsiye dizip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  13. 4 tanesini tek ateşte, 2 tanesini ayrı ateşte pişirdim. Afiyet olsun 🌸

fotoğraflı tam boy pirinç tarifi

Porsiyon Perde Pirinç Tam Ölçü yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın