Kaplı pilav tarifi için malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana eti
- 4 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı badem
- tuz
- karabiber
pirinç için
- 2 su bardağı pirinç
- et suyu
- tereyağı ve tuz
Kaplı pilav tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kuş kafasının etini tavaya bırakın ve üstüne su ekleyin.
- Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Daha sonra sıvı yağı etin üzerine ilave edin ve biraz kavurduktan sonra biberi doğrayın ve sarımsakla birlikte etin üzerine ilave edin. Hafifçe kavrulmuş bibere tuz ve karabiber ekleyin.
- Bademler suda bırakılır ve kabukları soyulur.
- Son olarak kavrulmuş ete eklenir. Son olarak bademleri ekleyip biraz daha kavurun, ocağın altını kapatın. Pirinç tereyağında hafifçe kavrulur.
- Sıcak suya iki katı pirinç ekleyin. (Biraz pirinç daha fazla su alabilir) Su buharlaşana kadar kaynatın. ve dinlendi.
- İlk kavrulmuş et bir tepsinin altına yerleştirilir.
- Üzerine pilavlık pilavı ekleyin. Tepsinin şekil alması için biraz bekleyin.
- Bakır tepsi olsa daha iyi olurdu ama yoksa tepside servis edebilirsiniz. Bu lezzeti deneyenlere afiyet olsun.
Resimlerle örtülü pirinç tarifi
Rice’ın örtülü yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]