Adana Güllü Mantı Tarifi İçin Malzemeler
hamur için
- 750 gr un
- 1 yumurta
- yeteri kadar su (1 su bardağı)
- tuz
iç harç için
- 350-400 gram yağsız kuzu veya kıyma
- karabiber
- kırmızı biber
- tuz
sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı biber salçası
- 3-4 su bardağı et suyu
- 3 su bardağı su
- 1 kase haşlanmış nohut
- tuz
- kırmızı biber
- karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
yağda kızartmak;
- Ayçiçek yağı
yukarı;
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak (dövülmüş)
Adana Güllü Mantı tarifi nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamuru için unu ve tuzu derin bir karıştırma kabına eleyin. Ortamı bir havuz gibi açın ve yumurtaları ve suyu karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin ve hafif sert bir hamur olana kadar yoğurun (unun boyutu küçükse unu elinizle azar azar ekleyin).
- Hamuru iki eşit parçaya ayırıp üzerini temiz bir bezle örtüp 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
- İç harcı için kıyma, tuz ve baharatları bir kapta iyice karıştırın. .
- Yatıştırılan hamuru un serpilmiş zeminde merdane ile açın. Yuvarlanan hamuru 1,5 cm genişliğinde dilimler halinde kesin.
- Kesilen şeritlerden 4-5 tanesini üst üste koyun ve 1,5 cm kesin. Bir kare oluşturacak şekilde kesin. Hazırladığınız kıymayı kare hamurun üzerine koyun ve gül şeklinde kapatın. Raviolileri kızgın yağda kızartın. .
- Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağını eritin. Domates salçasını sıvı yağ ile ezip biraz kavurun. Üzerine pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin.
- Ardından suyu ve sade suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine mantı ve nohutları koyun. Mantı kaynadıktan sonra (ravioli biraz taze kalmalı) üzerine kuru naneyi ekleyip kaynamaya bırakın ve ocaktan alın. .
- Bir kapta yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştırın. Mantıyı servis tabağına alın. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Resimli Adana Güllü Mantı tarifi
Adana Gül Mantı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]