Elmalı turta (birkaç malzeme)

Elmalı Turta Tarifi Malzemeler (Düşük Malzemeler)

hamur için

  • 3 yemek kaşığı su
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

elma dolgusu

  • 4 elma (orta boy)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

yukarı

  • 4 küçük elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
Elmalı turta tarifi (az malzemeyle) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce tereyağı hamur için saflaştırılır, ardından şekerle karıştırılır, ardından yumurta ve su ilave edilerek karıştırılır. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun, hamur kıvamına gelince 15 dakika bekletin (buzdolabında)
  2. Hamur dinlendirildikten sonra tart kalıbından veya iki parça yağlı kağıt arasına alınır.
  3. Benim payreksimden 2 inç daha geniş açılıyor. Ardından fırın 175 dereceye ayarlanır (ters ayar). Hamuru bir kek kalıbına iyice yuvarlayın, çatalla delikler açın ve fırında 10 dakika önceden pişirin.
  4. Pişerken elmalı iç harcı için: elmalar soyulur ve rendelenir. Küçük bir tencereye yağı ve şekeri (elmalarla birlikte) ekleyin. Orta ateşte 5 dakika kavrulur ve elmalar suyunu çekince ocaktan alınır. Tarçın ve cevizleri ekleyin.
  5. Hamuru fırından çıkarın ve bir elma havanda yayın. Soyulmuş ve ince doğranmış elmaları koyun ve 185 derecede 25 dakika daha altın rengi olana kadar pişirin.
  6. Pişirirken bal ile eritilmiş tereyağını üstüne karıştırın. Afiyet olsun!😋😋.

Fotoğraflı elmalı turta tarifi (birkaç malzeme)

Elmalı Turta (Düşük Malzemeli) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın