Sıcak Hamur Tarifi Malzemeler
- 3 domates
- 1 soğan
- 1 sıcak yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kuru nane
Baharatlı hamur tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle soyduğumuz soğanı dörde bölelim.
- Kırmızı ve yeşil biberleri yıkayıp doğrayın.
- Ardından soğanları, kırmızı ve yeşil biberleri, sarımsağı rondonun içine koyup yoğuralım.
- Doğranmış domatesleri ekleyip rondoyu tekrar çevirelim. Bu noktada rondoyu birkaç saniye açmanız yeterlidir.
- Elde ettiğimiz karışımı bir kevgir içine alıp 10-15 dakika suyunun süzülmesine izin verelim.
- Süzülmüş su ile karışımımızı bir karıştırma kabına alalım.
- Biber salçası, salça, kıyılmış maydanoz, kuru nane, pul biber, sumak, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- İyice karıştırdığımız sıcak hamurumuzu servis tabağına alıp servis edelim. Afiyet olsun!.
Sıcak macun tarifi
Acı Ezme’nin yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]