sıcak macun

Sıcak Hamur Tarifi Malzemeler

  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 1 sıcak yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
Baharatlı hamur tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle soyduğumuz soğanı dörde bölelim.
  2. Kırmızı ve yeşil biberleri yıkayıp doğrayın.
  3. Ardından soğanları, kırmızı ve yeşil biberleri, sarımsağı rondonun içine koyup yoğuralım.
  4. Doğranmış domatesleri ekleyip rondoyu tekrar çevirelim. Bu noktada rondoyu birkaç saniye açmanız yeterlidir.
  5. Elde ettiğimiz karışımı bir kevgir içine alıp 10-15 dakika suyunun süzülmesine izin verelim.
  6. Süzülmüş su ile karışımımızı bir karıştırma kabına alalım.
  7. Biber salçası, salça, kıyılmış maydanoz, kuru nane, pul biber, sumak, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  8. İyice karıştırdığımız sıcak hamurumuzu servis tabağına alıp servis edelim. Afiyet olsun!.

Sıcak macun tarifi

Acı Ezme’nin yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın