Hazır Ekmekten Cevizli Baklava Tarifi

Hazır Ekmekten Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

Uzun kredimde 30 yufka yaptım.

Sorgum için su ve şekeri ateşe koyun ve ortasını karıştırarak eritin.

Şeker eriyip kaynamaya başlayınca içine küçük bir dilim limon koyup orta ateşe koyun ve koyulaşana kadar 15-20 dakika kaynatın.

Soğuması için kenara alın, soğuyunca buzdolabına kaldırın.

Tereyağını eritin ve karıştırın.

Baklava yufkasını tek tek sarıp ortasını yağlayın. Fıstıkları her iki tarafına dökün.

Son katmanı soğuyunca elimizle bastırın. Beğeninize göre kesin.

Kalan yağı dökün ve tüm yağı ekleyin.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Çıkardığınızda 1-2 dakika sonra soğuk su ile süzün.

Suyu kısa sürede emer.

Cevizle süslenmiş baklava hamuru hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın