Fırında Beşamel Soslu Lezzetli Makarna yapmak için önce bir paket uzun ince makarnayı biraz tuzla haşlayın, pişirmeden önce ocaktan alın ve soğuk suda çalıştırın.
Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2,5 yemek kaşığı unu bir tencereye alıp kavurun. 2,5 su bardağı sütü topaklanmaması için yavaş ve sürekli karıştırarak pişirin. Dilerseniz mikser de kullanabilirsiniz.
Kıvama gelince içine 1 yumurta kırın ve hızlıca karıştırın, tuzu ekleyip kaynamaya bırakın ve ocaktan alın.
Haşlanan makarnayı geniş bir deliğe alın, üzerine beşamel sosu dökün ve iyice karıştırın.
Biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Beşamel Soslu Enfes Fırında Makarna servise hazır.
Deneyenlere başarılar…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]