Bir tencerede izmir köftesi (kızartmadan)

Bir tencerede İzmir Köfte (kızartmadan) tarifi için malzemeler

  • 300 gram kıyılmış et
  • 6 orta boy top
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • iki bardak su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tencerede İzmir köftesi (kızartmadan) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Kolay ve pratik bir akşam yemeği isteyenler bu tarifi denemeli. 🤗.

  1. Öncelikle kıymayı tuz ve karabiberle yoğuralım, elimizle şekil verelim, tencerenin altına koyalım ve üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim.
  2. Köftelere patates küplerini, ardından doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyelim.
  3. Salça, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuzu iki su bardağı su ile karıştırıp yemeğimizin üzerine dökelim.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını açalım, yemeğimiz kaynamaya başlayınca altını kısıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim, yaklaşık 45-50 dakika beklerim. pişirdim.
    Yemeklerimizi karıştırmaya gerek yok, köftelerimiz bile iyi pişmiş, merak etmeyin.
    Bulgur veya pirinç pilavı ve salata ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun. 🤗.

Resimli tencerede izmir köftesi (kızartmadan) tarifi

İzmir Köfte Tencerede (kızartmadan) yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın