Merhaba.
Geçen hafta Rational Kitchen Şefi Umut Eyioğlu’nun verdiği konferansta öğrendiğim tarifi yazıyorum.
Basit, sağlıklı ve lezzetli. Fırının ızgara tarafında pişirirseniz en iyi sonucu alırsınız.
Başlamadan önce balıkları marine etmek için zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber, biberiye, ezilmiş sarımsak ve limon suyu ile karıştırılmış bir sosta 4-5 saat bekletin.
Sebzeleri hazırlamaya başlayın.
Patlıcan, kabak, patatesleri soyun ve daire veya oval şeklinde kesin.
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağı ile karıştırıp önce çırpılmış yumurtaya sonra kırıntılara bulayıp fırın tepsisine dizin.
Marine edilmiş balıkları kesin ve sebzelerin üzerine yerleştirin.
Üzerlerine biraz parmesan peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırının ızgara kısmında 1/2 saat altın sarısı olana kadar pişirin.
Fırının dibine su dolu bir fırın tepsisi yerleştirin. Susuz ve kuru hissetmemek için.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]