Kayısıları güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.
Kayısıları küçük parçalar halinde kesin.
Not: 1 kiloyum. Kayısı veya 1 kg. Ben şeker kullandım aynısı olacak!!
Kayısıları kestikten sonra üzerine şekeri döküp suyu tencerede bırakıp şeker eriyene kadar bekledim.
Daha sonra şeker içinde eridikten sonra kaynatmaya başlıyorum.
Kaynamaya başlayınca 35-40 dakika. Kıvam alana kadar yavaş yavaş pişiriyorum.
Kapatmadan 10 dakika. İlk olarak 1/2 limonun suyunu sıkın ve beş dakika pişirin. Çok kaynatıyoruz.
Ama reçelimizin kıvamını ara ara kontrol edin, kalın ve yapışkan olmasın biraz sulu olsun.
Servis sırasında kayısıların çekirdeklerini çıkarıp bademleri alıp reçelin içine karıştırdım.
Çok lezzetli, dilerseniz deneyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]