Siyez Bulgur ve Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağını tencereye koyun.

İnce doğranmış soğanlar oraya konur ve yanmadan kavrulur.

Yıkanan pirinç ve siyez bulguru kavrulmuş soğanlara eklenir ve kavurma işlemine devam edilir.

Kavrulan pilavın üzerine bir su bardağı sıcak su ilave edilerek pişirilir.

Su kaynayınca baharatlar, maydanoz ve dereotu ilave edilerek ocaktan alınır. Dinlenmeye bırakılmıştır.

Isıtılan iç hamur yaprakların üzerine dizilerek parmak kalınlığında olacak şekilde çok sıkı olmayacak şekilde yuvarlanır.

Bir tavaya koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

Limon dilimlerini ambalajların üzerine koyun ve 1/2 limon suyu ekleyin.

Kapağını kapatıp 2 su bardağı kaynar su ekleyip pişirin.

5 dakika yüksek ateşte pişirilir ve daha sonra ocağın alt kısmı çok düşük bir sıcaklığa alınır. Kontrollü pişirme.

Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirin. Lezzetli ve parlak olacak 👌🏻 afiyet olsun 💚

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın