Nefis Etsiz Karnabahar Tarifleri için öncelikle karnabaharımızı yapraklarından ayırıp yıkayalım. Ancak bu temizlik yeterli olmuyor çünkü içindeki kiri göremiyorum bu yüzden sirkeli suda 10 dakika bekletip tekrar yıkıyorum.
Sirkeyi sudan çıkarıp duruladıktan sonra karnabaharı dilediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.
Doğranmış karnabaharı 5-10 dakika pişiriyoruz. Pişen karnabaharı tencereden alıp biraz soğuyunca soğanı ve sarımsağı doğrayalım.
Tenceremize bir kahve fincanı zeytinyağı koyuyoruz ve sıcakken soğan ve sarımsağı ekliyoruz. dakika.
Karnabaharı tenceremize alıp taşmasın diye su koyuyoruz.
Limonumuzu da sıkıyoruz.
Kırmızı biber, tuz, kimyon, küp şeker ve karabiber ve kuru biberi ekleyip yemeğimizin pişmesini bekliyoruz.
Karnabahar piştiği için yemek çabuk pişer.
Nefis Etsiz Karnabahar Tarifi servise hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]