Kırmızı Biber Turşusu tarifi için,
Biberler saplarından yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve ortadan ikiye kesilir.
Biberler zaten küçük olduğu için fazla kesmeye gerek yok ✌️
Su, sirke, zeytinyağı ve tuzu büyük bir tencereye alıp kaynatın.
Kaynayınca biber eklenir ve hafif pişene kadar pişirilir.
Fazla pişirmeyin yoksa yemek yerken kabukları soyulur ✌️
Sıcak kavanozlara alınır ve kullanılmayan bir kapakla kapatılır ve ters çevrilir.
Bir gün böyle kalsın.
Ertesi gün soğuması için geri getirin ve doğrudan güneş ışığı almayan serin bir yerde saklayın.
Açıldıktan sonra buzdolabında soğutun ve bir hafta içinde tüketin.
Kırmızı Turşu Kırmızı Yağ hazır.
yemek istiyorum 🤩
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]