Kayısı Reçeli (Devam Ediyor) – Tatlılarım

Kayısı Reçeli tarifi için önce şeker ve suyu kaynatıp şerbetini hazırlıyoruz.

Ortadan ikiye kestiğimiz kayısıları bu şerbete atıp kaynamaya bırakıyoruz.

Zaman zaman tavayı karıştırın. Kaşıkla karıştırmıyoruz ki kırılmasınlar.

Yaklaşık 45-50 dakika sonra kıvamına geliyor sonra içine yarım limon ve dilerseniz kabuklarını soyduğumuz kayısı çekirdeklerini atıyoruz.

4-5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.

Not: Badem olan kayısı çekirdeklerini, çekirdekleri kırdıktan sonra içine koyarsanız, yarım saat kadar sıcak suda bekletip çıkarmanız gerekir.

Kayısı Reçeli hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın