Kuru Fasulye ve Pastırma – En Sevdiğim Yemekler

Ardından kuru fasulye ve domuz pastırması tarifi gelsin.

Klasik 😊 Fasulyelerimizi akşamdan ılık suda ıslatıyoruz. Ertesi gün kaynatıyoruz ama ben sıcak suya süt ekliyorum.

Yeterli güce ulaştığında süzüyorum ama bu sudan bir çay bardağı ayırıyorum.

Tavaya tereyağını ve sıvı yağı koyuyorum.

Kapya ve yeşil biberi bıçakla jülyen şeklinde doğradım.

Önce 1 adet doğranmış soğanı tuzla kavuruyorum, ardından biberi ekleyip 1/2 tatlı kaşığı acı biber, 1 tatlı kaşığı domates ve doğranmış domatesi kenara koyduğum sıcak su ile karıştırıp 5-6 dakika pişiriyorum. . Yemek yapıyorum.

Fasulyeleri içine atıp soğuk suda iki parmağımı geçecek şekilde pişiriyorum.

Sıvı ve fasulye eşit olana kadar pişirmeye devam edin. “Pastırma nerede?” İnsanların dediğini duyuyorum.

Ayrı bir tavada tereyağında pastırmayı çevirip son yemeğimin üzerine koyuyorum ki kaynayınca pastırma kokusu artmasın ve yemeğimin rengi değişmesin. Bu benden bir ipucu olsun.

Birkaç dakika kaynattıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Bol biber, soğan, bulgur pilavı ve ev turşusu ile tabii ki 😉

Bu arada @eskitadinda organik kuru fasulyenin bu yemeğe kattıklarını da görmezden gelemem tabii.

Yemek yaparken malzemelerin çok önemli olduğunu biliyorsunuz 👍👏

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın