incir reçeli bisküvi

İncir Reçeli Kurabiye Tarifi Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya ghee
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

iç malzeme için

  • incir reçeli
İncir reçelli kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Un hariç hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alıp elimizle iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşayana ve ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Çok un ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.
  3. Hamuru masaya alıp 5 eşit parçaya bölün. Bezler avuç içinde yuvarlanır.
  4. Bezelerden biri tezgaha alınır. Alttan un serpin ve ½ cm kalınlığında bir şeker kalıbı büyüklüğünde açın.
  5. Açılan hamur ilk önce dörde bölünür ve her parça 2’ye bölünür (toplam 8 üçgen çıkacaktır)
  6. Geniş kısımlarına birer tatlı kaşığı incir reçeli sürün ve rulo şeklinde yuvarlayın. Sırasıyla her bezeye aynı işlem uygulanır.
  7. Kurabiyeleri folyo ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
  8. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  9. Kurabiyelerin alt kısmı biraz kahverengileşince fırından çıkarılır.
  10. Bisküviler sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.

fotoğraflı incir reçeli kurabiye tarifi

İncir Reçeli Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yayınlanmıştır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın