Amazing Turşu (tam boy tarif) (video)

Harika Turşu Malzemeleri (Tam Ölçekli Tarif)

1,5 kg salamura malzeme (malzemenin hacmine göre 2-2,5 kg olabilir);

  • 1 kilo közlenmiş biber
  • Ben küçük bir karnabahar topu kullandım

sosu için

  • 2 litre içme suyu (soğuk veya sıcak değil, normal sıcaklık)
  • 7 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker (havuç kullanıyorsanız gerekli değildir)

aralarına serpin.

  • 1 baş sarımsak (karanfiller büyükse kesin, küçükse bütün bırakın)

altına yayılmak

üzerine;

  • Dereotu
  • buzdolabı çantası
Harika bir turşu (tam boy tarif) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle turşuları güzelce yıkayıp paketlerimize koyuyoruz. Malzemeler tamamen eriyene kadar sos malzemelerini iyice karıştırın.
  2. Cam kavanozun dibine biraz nohut serpin ve malzemelerimizden birkaçını ekleyin. Kavanozu basınçla doldurun ve aralarına karabiber ve sarımsak ekleyin.
  3. Üzerini örtecek kadar sos ekleyin. Üzerine bir tutam dereotu ekleyin.
  4. Son olarak üzerine dondurucu poşetini koyup kavanozun kapağını kapatıyoruz. Güneş görmeyen serin bir yerde 7-10 gün saklıyoruz.

Notlar:
1- Turşuları delmeyin.
2- Salatalığın saplarını almıyoruz.
3- Özellikle cam kavanoz tercih edersek daha sağlıklı olur.

Fotoğraflı Fantastik Turşu (tam boy tarif) tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın