Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler
- 150 gr ghee/tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 sarısı üzerinde)
- 2.5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı şeker
- 1.5 paket kabartma tozu
- dereotu (istediğiniz kadar ekleyin)
- 1 damla yumurta sarısına pekmez
Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Oda sıcaklığındaki ghee’ye yağ, süt, yumurta sarısı ve bir yumurta beyazı daha ekleyin ve karıştırın.
- Ardından tuz, şeker ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Kontrollü bir şekilde biraz un ekleyelim ardından kıyılmış dereotu ekleyip iyice yoğuralım.
- Kalan unu ekleyin ve masanın üzerinde iyice yoğurun. Hamur çok sert ve çok yumuşak olmayacak. Yaklaşık 3-4 su bardağı un kullanacağız (yumurtaların büyüklüğüne göre değişir)
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar alınarak şekil verilir. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. İçine peynir de koyabilirsiniz, ben bir kısmını öyle yapıyorum.
- Şekil verdikten sonra yumurtanın içine bir damla pekmez döküp iyice karıştırıp hamurun üzerine sürüyorum sonra çatalla tırmalıyorum.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun .
Resimlerle dereotu pasta tarifi
Dill Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]