Tavuk ve Sebzeli Chili Stir-Fry – En Sevdiğim Yemekler

Tavuklu ve bol sebzeli biber dolması tarifi için önce aldığımız sebzeleri yıkıyoruz. Patlıcanı uzunlamasına kesin, küçük küpler halinde kesin ve tuzlu suda bekletin.

Kuru soğanların kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın ve bir kaseye alın. Kabak kabuklarını temizleyip kurutuyoruz, suyunu avuç içinde sıkıyoruz ve bir kaseye alıyoruz.

Havuç kabuklarını temizleyip kurutuyoruz ve bir kaseye alıyoruz.

1.5 domates koyuyoruz, kapağın yarısını tutuyoruz.

Tavukları küçük küpler halinde doğrayıp bir kaba alıp yıkayıp 1 su bardağı pirinci ilave ediyoruz.

Karabiber, kapya biber, maydanoz ve dereotu serpip ekleyin. Patlıcanın suyunu sıkın ve ekleyin.

Domates ve biber salçası, karabiber, tuz, 1 parça şeker ve nane ekleyin.

Zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Biberleri doldurup yazın derin dondurucuya koydum, dilediğiniz biberi doldurabilirsiniz.

Ayırdığımız domateslerin üzerini biberlerin üzerini kapatıyoruz.

1 yemek kaşığı salça ve suyu eritip iç harcı dökün ve biraz yağ ekleyin.

Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen hamurlarımızı servis tabağına alıp servis ediyoruz.

250-300 gram tavuk etinden bir kap yemek yapılır.

Biber ve tavuk ve sebzelerin iç harcı hazır. yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın