Pirinç eriştesi

Pirinç tel şehriye tarifi malzemeleri

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı şehriye
  • 1 milyar tavuk
  • 3 yemek kaşığı ghee (yağ kullanıyorsanız 5 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tuz
  • 5 su bardağı kaynar su
Tel şehriye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce bir tencerede yağı eritelim ardından şehriyeleri ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Kavrulmuş eriştelerin üzerine pirinç topları, tuz ve tavukları dökelim ve pirinci 1 dakika kadar kızartalım ardından üzerine 5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatalım.
  3. Suyunu çeken pirincin altını kapatıp 5 dakika dinlendirelim, servise hazır. Yapanlara helal olsun 😍🙏😋.

Fotoğraflı tel pirinç şehriye tarifi

Tel Noodle Rice’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın