Pirinç tel şehriye tarifi malzemeleri
- 1,5 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı şehriye
- 1 milyar tavuk
- 3 yemek kaşığı ghee (yağ kullanıyorsanız 5 yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı dolusu tuz
- 5 su bardağı kaynar su
Tel şehriye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce bir tencerede yağı eritelim ardından şehriyeleri ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
- Kavrulmuş eriştelerin üzerine pirinç topları, tuz ve tavukları dökelim ve pirinci 1 dakika kadar kızartalım ardından üzerine 5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatalım.
- Suyunu çeken pirincin altını kapatıp 5 dakika dinlendirelim, servise hazır. Yapanlara helal olsun .
Fotoğraflı tel pirinç şehriye tarifi
Tel Noodle Rice’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]