Doğum Sonrası Şerbeti (Yeni Anneler İçin)

Yeni Anneler ve Sevgili Komşuları İçin Bu Tarifler.

Bu şerbeti yeğenlerime, yeğenlerime yaptım şimdi de sevgili komşuma yapıyorum. Bu şerbet yabancılara ikram edilir, ancak kadınlara daha faydalıdır. Buzdolabında uzun süre bozulmadan saklanabilir. Sırrımıza gidebiliriz.

Lohusa şerbeti tarifi için lohusa şekeri, karanfil ve şekeri geniş bir tencereye alıp tarçın çubuklarını ikiye ve üçe bölüp tencereye atıyoruz.

Zencefili yıkayıp elimizle keseceğiz ve fındıkları bıçakla hafifçe kazıyacağız. Daha sonra naylona sarıp bir kez dövün. ayrıldık.

Zencefil ve cevizleri bir tencereye koyuyoruz ve beş litre suyumuzun yarısını tencereye döküp ocağı açıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısıyoruz, 45 dakika sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Birazcık. Soğuyunca ince bir süzgeçle süzüp suyu demlik yardımıyla sürahisimizdeki kalan suya döküyoruz. Üzerini kapatıp buzdolabına koyuyoruz ve iki saat sonra komşumuza gönderiyoruz.

Yeni Anneler İçin Doğum Sonrası Şerbeti hazır.

Tencerem küçük olduğu için bu şekilde yaptım. Beş litre su alan bir tencereye sahip olanlar, tüm bu suyu içine koyabilirler. Ama şunu da not olarak ekliyorum; Beş litre suyu kaynatacak havayı da dikkate almak önemlidir. Mümkün olduğunca resimlerle göstermeye çalıştım.

Bol süt doğuran bir anne diliyorum, afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın