Kuru Kayısılı Cevizli Kurabiye – Benim Tatlı İkramlarım

Günlerce dayanacak en lezzetli kayısı cevizli kurabiye yapıyoruz.

Tarif için önce kuru kayısıları tek tek yıkayıp su dolu bir kaba alıp yumuşaması için kenara alıyoruz.

Fındıkları çok ince olmayacak şekilde ağza ulaşacak şekilde dövüyoruz.

Bir kaba soğuyan margarini veya tereyağını alıp 2 yumurta kırıyoruz.

Bir bardak şeker ekleyin. Margarin veya tereyağı, yumurta ve şekeri elimizle güzelce karıştırıyoruz.

Unu yavaş yavaş ekleyin, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve yumuşak olan hamuru kulak gibi yoğurun, kenara alın.

Kuru kayısıları süzüp kağıt üzerinde kurutuyoruz.

Kuru kayısıları bir kesme tahtası üzerinde küçük küpler halinde kesin.

Kek hamurunu iki parçaya bölün

Hamuru un serpilmiş düz bir zeminde dikdörtgen şeklinde açıyoruz.

Doğranmış kayısıların yarısını ve dövülmüş cevizin yarısını hamurun üzerine döküp elimizle hamuru bastırıyoruz.

Hamuru yoğurup 2 cm kalınlığında kesiyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hazırlıyoruz. Aynı işlemi diğer hamurla da yapıyoruz.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin

Kayısılı fındıklı kurabiyeler hazır

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın