Lahana sarma tarifi malzemeleri
- 1 orta boy lahana
- 1,5 su bardağı pirinç (300 gr)
- ½ su bardağı bulgur pilavı (100 gram)
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığının hemen altında yağ (80 ml)
- 120-150 gram kıyma (yoksa ekleyemezsiniz)
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı kuru nane
sosu için
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 400 ml su (2 su bardağı)
- bir tutam tuz
Lahana sarma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İç harcı için soğanları yağda kavurun, salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinç ve bulguru derin bir kaba alıp tencereye soğanları ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Karışıma isteğe bağlı olarak kıyma ekleyebilirsiniz.
- Lahananın sert orta kısmını kesin.
- Yaprakları yumuşayana kadar 50-60 saniye kaynatın. Çok uzun süre kaynatmayın, kaplayacak kadar yumuşak olması gerekir yoksa parçalanır.
- Not: Bütün lahanayı kaynar suda haşlayıp aynı zamanda yapraklarını tek tek ayırmak biraz daha kolay oluyor.
- Daha kalın damarları bir bıçakla ince bir şekilde kesin ve yaprakları ruloların olmasını istediğiniz boyutta kesin.
- İç harcı yaprakların içine yerleştirin ve isteğe göre kenarları kapalı olacak şekilde yuvarlayın. Tencereye birkaç yaprak koyun ve üzerlerine kapakları yerleştirin.
- Tavada sıvı yağ ve salçayı kavurun. Üzerine 350 ml su ekleyin, tuz serpin ve karıştırın. Kapakların üzerine serpin. Rulolarla aynı hizada çalışması için gerekirse su ekleyin.
- Çanakların üzerini kaplayarak olgunlaşıp dağılmadan açılmasını sağlayabilirsiniz.
- Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte yufkalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not: Sarma için lahana seçerken, ortasından bastırıldığında yaprakların gevşek ve yumuşak olmasına dikkat edin) / sivri lahana da çok uygundur.
Lahana sarma tarifi
Lahana lahanası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]