Kombi tarifi malzemeleri (Hatay usulü)
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- ½ su bardağı süt (ılık)
- Yarım su bardağından fazla şeker (şeker seviyorsanız 1 su bardağı da yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı kombi koku temizleme (yanlışlıkla almışım)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 vanilya çubuğu
- 3-4 su bardağı un (kurabiye hamurundan daha sert olacak)
isteğe bağlı (dahil)
yukarı;
Kombi tarifi (Hatay usulü) nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Herkese merhaba 🦋.
Öncelikle kombi kokumu Hatay’dan aldım ve sarı un denilen unları satıyorlar.
- Önce sütü ısıtalım.
- Margarin oda sıcaklığında olacak.
- Un hariç tüm malzemelerimizi bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz, ardından unu ekleyip sert bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuz bisküviden daha sert oluyor.
- Kalıbı yağlıyoruz ceviz büyüklüğünde bir hamuru susamlara batırıp kalıba bastırıyoruz sonra kalıbı yere koyup bir desenle hamuru çıkarıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
- İçine fındık, antep fıstığı ve hurma koymak isteyenler, hamuru ceviz büyüklüğünde bir hamura koyup susam içine batırıp kalıba koyuyorlar. Ben hamurumun içine cevizleri karıştırdım ve koymadım, böylesi daha iyi bence.
- 170 derecede 20-25 dakika pişirin.
- Biraz kızarmaya başlayınca fırından çıkarın. Ben vantilatörlü pişirdim, sanırım vantilatörsüz de pişirilir.
- Kim deneyecekse eline sağlık.
Not: Zor ve uzun ömürlü bir çerezdir.
Resimli Kumbi (Hatay usulü) tarifi
İçerik Tablosu
ilişkili
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]