Kiraz Reçeli – Tatlılarım

Evde Vişne Reçeli yapmak için vişnelerin saplarını yıkayıp güzelce yıkıyoruz.

Bu şekilde küçük bir çengelli iğne ile çekirdeklerini çıkarıyoruz ve kirazlarımızı pişireceğimiz tencereye atıyoruz.

Vişneler bitene kadar şekeri ekleyip ara ara tahta kaşıkla karıştırarak erimesini bekliyoruz.

Biraz büyüyünce limon suyunu ekleyip 5 dakika sonra açıp kirazları ekleyip 5-10 dakika sonra ocağı kapatıyoruz.

Aynı zamanda cam kavanozları koyuyoruz, ağzını sıkıca kapatıyoruz, ters çeviriyoruz, 6 saat sonra ayarlıyoruz ve buzdolabına veya güneş görmeyen serin bir yere koyuyoruz.

Kışın tadını çıkarıyoruz.

Vişne reçelimiz hazır..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın