Buğulanmış balık tarifi malzemeleri
- 6 büyük patates
- 16 adet mavi balık (kemikleri alınmış)
- 6 kırmızı soğan
- 10 acı biber
- 4 kapari
- 3 domates
- 1 demet maydanoz
- 5 defne yaprağı
- bir tutam limon tuzu
- bir tutam sumak
- tuz
- karabiber
- balık baharatı
- acı biber
- ezilmiş kırmızı biber
- biber salçası
- Salça
- acı sos (sucero)
- Biberli Sarımsak Sosu (Heinz)
- 2 limonun suyu
- 3 dilim limon
- 5 diş sarımsak
Buğulanmış mavi balık tarifi nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce balığı temizliyoruz sonra kılçıklarını ayıklayıp tuzlıyoruz.
- Patatesleri halka şeklinde kesiyoruz biraz kalın olacak sonra tepsiye önce patatesleri koyuyoruz.
- Ardından soğan halkaları şeklinde doğradığımız soğanları koyun.
- Daha sonra halka şeklinde kestiğimiz yeşil biberleri üzerine kapari, sarımsakları ve üzerine balıkları koyuyoruz.
- Üzerine küçük bir grup balık da serpiyoruz.
- Yine defne yapraklarını patates biberi, limon dilimleri ve domates dilimleri arasına koyun, biraz limon tuzu serpin, biraz sumak koyun, limon suyundan 2 limonun suyunu sıkın ve üzerine dökün.
- Üzerine karabiber ve acı biberi koyuyoruz sosumuzu hazırlıyoruz biraz acı sos, sarımsak sosu ve kırmızı biberi biraz karıştırıp ikisinden kırmızı biber salçası ve salçayı ekleyip biraz su ekleyip biraz tuz atıyoruz bu karışımı balığın üzerine ve tepsinin her yerine sürün.
- yarım sb. Yağı ekleyin, domatesleri halka halka doğrayın ve üstüne ekleyin.
- Üzerine limon dilimlerini koyup fırına verin ve pişince servis edin.
Fotoğraflı buğulanmış mavi balık tarifi
Buğulanmış lüfer yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]