Hatay usulü, etsiz zeytinyağlı lahana sarması çok lezzetli olabilir. Pişirme suyu için hazırladığım sos harika bir lezzet katıyor.
Zeytinyağlı Hatay Lahana Sarması Tarifi için önce lahanamızı yapraklarından ayırıp haşlıyoruz.
Haşlanan lahanayı sarılıp yerleştirilmek üzere hazırlıyoruz.
İçini hazırlamak için soğan ve sarımsağı robotta öğütüyoruz veya güzelce doğrayıp ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve nane ekliyoruz.
Bulgur ve pirinci yıkayıp domates ve yağ ile karıştırıyoruz. Karışımımız domates ve son olarak tuz, biber ve nergisten oluşuyor.
Daha önceden hazırladığımız lahana yapraklarını içine koyuyoruz, lahananın kenarlarından çıkan küçük parçaları tencerenin dibine yayıyoruz (bunu lahananın dibi yanarsa çabuk yansın diye yapıyoruz, bu ikinci numaramız), bağlarımızı küçük ve dikişleri aşağı gelecek şekilde parçalarımıza sabitliyoruz.
İşte gelelim ürünlerimize lezzet katacak kısma; Ayrı bir tavada suyu pişirmek için bahsettiğim malzemeleri, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, domates, limon suyu, kuru biber, kırmızı biber ve suyu pişirip, sarmaların üzerine dökün, tabağı kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatıyoruz. Pişirmek yaklaşık 40-45 dakika sürer.
Pişirdikten sonra 20 dakika dinlenmenizi tavsiye ederim.
Zeytinyağlı Hatay Lahana Sarması hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]