Nohut Tarifi – Favori Tariflerim

Tavuklu Nohut Yemeği İçin,

Bezelye alırken beyazı seçiyorum. Nohutları bir gece önceden ıslatın.

En az on saat demlenmesine izin verin. Daha sonra bir tencereye limonu sıkın ve kaynatın.

Limon bezelye pişirmek için bir numaradır. Kabuğu kırmadan yumuşatır, havasını bozar ve lezzet katar.

Bu arada eti kaynatın. Dana eti kullanmak istiyorsanız uzun süre, kuzu eti ise kısa süre haşlayın.

Etleri bezelyelerin içinde yarı haşlayalım. Çünkü birlikte yemek yapacaklar.

Üzerlerinde kabarcıklar bulun.

Soğanı küp şeklinde doğrayıp tavada kavurun.

Kuru domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletip süzüyoruz.

Pul biber de serpiyoruz. Kızaran soğanın içine eti, kuru domatesi ve biberi atıp biraz çeviriyoruz.

Domates salçasını ve kalan sosu ekleyin.

Haşlanmış nohut tuzunu atıyoruz ve yükselene kadar kaynar su ekliyoruz. Bezelyeler pişene kadar üzerini örtün.

Dilerseniz biraz haşlayıp düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.

Pirinç piştiğinde suyunu toplar. Basınçlı pişiriyorsanız 7 bardak su ekleyin. Tencerede az ise daha fazlasını ekleme şansınız var.

Nohutlu Et Yemeği hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın