El yapımı olduğuna inanılan etli börek tarifinin malzemeleri
- 6 yufka hamuru
sosu için
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 şişe maden suyu
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
iç harç için
- 250 gr dana kıyma
- 6 orta boy soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- karabiber
- tuz
- ezilmiş kırmızı biber
- 1 demet maydanoz
yukarı;
- 2 yumurta
- Susam
- kimyon
El yapımı olduğuna inanılan etli börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle rondoda geçirdiğimiz soğanları sıvı yağda kavuralım. Kıymayı ekleyip kavurun, salçayı ekleyin, ardından baharatları ekleyin. Ocağı kapatın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve kavurun.
- Büyük yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp yufkayı koyalım. Sosu yayalım ve ikinci hamurumuzu açalım.
- Bu şekilde yufkayı tekrar içine koyalım, sosumuzdan yayın ve kenarlarını kapatalım. Üzerine tekrar hamuru koyup harcımızdan yayın ve bu şekilde yapalım en son yumurta sarısını koyup susam serpelim.
- Daha önce duyduğumuz 180 derecelik fırınımıza koyalım. Böreklerimizi kızardıktan sonra fırından alıp üzerini örtüp kızarana kadar pişiriyoruz. servise hazır Afiyet olsun
El yapımı olduğuna inanılan etli börek tarifi
Kullanışlı bir başyazı olduğuna inanılan etli börek, ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]