Bu Kıymalı Pide Tarifi için,
Tuz ve su ile ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım.
Dinlenmeye bırakın ve iç harcı hazırlayın.
Öncelikle tüm sebzelerimizi elle veya robot yardımıyla küçük parçalara ayıralım.
Ardından eti, salçayı, baharatları ve yağı ekleyip iyice karıştırın.
İpucu: En önemli iç harcına 1 tatlı kaşığı su ekleyelim.
Bu arada hamur hazır, fındık şeklindeki bezeleri alıp mısır unu serpelim, bezelerimizi oklava yardımıyla açalım ve malzemeleri güzelce yayalım.
Uçlarını birleştirerek şekil verelim, tepsiye dizip fırına verelim.
Fırın kurulumu herkes için farklı olabilir. 250 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim.
Ekmeğimiz fırından çıkar çıkmaz tereyağını ekliyorum.
Not: Bu tariften 4 tepsi çıkıyor ve her tepsi için pişme süresi yaklaşık 20 dakika.Hala gidiyor ama ara ara kontrol edin.
Kıymalı pideyi ayran ve salata ile servis edelim.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]