Domates Salçası tarifi için domateslerimizi güzelce yıkayıp başlarını bıçakla kesiyoruz.
Daha sonra bıçakla üç veya dört dilim kesip robottan geçirin.
Domatesler bitene kadar bunu yapmaya devam edin, ardından domateslerinizi evinizdeki en büyük saksılara dikin.
Beş kilo domatesim sadece 4 tencereye sığıyor, her tencereye 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu dökün ve iyice pişirin.
Suyu çekinceye kadar yaklaşık 1 saat kaynatın.
Daha sonra bunları evdeki pişirme tepsilerine veya düz fayanslara dökün ve güneşte beş gün boyunca güneşte ısıtın.
Her gün karıştırın, dinlenmeye bırakın.
Beş gün sonra aynı güneşi almalı, şişelere koyup kapağını sıkıca kapatmalısınız.
Kuru ve serin bir yerde saklayın.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]