Beşamel soslu karnabahar

Beşamel sos malzemeleri ile karnabahar

  • küçük karnabahar

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • karabiber
  • tuz

yukarı ;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabahar beşamel sos nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın.
  2. Üzerini geçecek kadar su ekleyip tencere bitene kadar kaynatın.
  3. Bu arada sosu hazırlayalım, tavada tereyağını eritelim, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü ekleyelim.
  4. Hafif bir kıvam almaya başlayınca karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alalım.
  5. Haşlanmış karnabaharı alıp bir kısmını karıştırıp kalanının üzerine dökelim.
  6. Üzerine peynir serpelim ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Beşamel soslu karnabahar tarifi

Beşamel soslu karnabahar yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın