Tatlı Zeytinyağlı Kırmızı Fasulye Biftek – En Sevdiğim Yemekler

Zeytinyağlı lezzetli bir kırmızı mercimek tarifi yapmak için barbunyaları bir gün önceden ılık suda bekletin.

Benim gibi ıslatmadıysak, çabuk oluyorsa 1 yemek kaşığı sodayı düdüklü tencereye koyup 10-15 dakika pişirin. hadi haşlayalım.

Kaynatma bitti, karasuyu ilkbaharda ılık sudan çıkaralım, güzelce yıkayalım, kabukları çıkarsa temizleyelim.

Başka bir tencerenin önünde sarımsağı biraz çevirelim. Öyleyse havuç ve patatesleri çevirelim.

Daha sonra 1 yemek kaşığı salça, toz biber ve tuzu koyup üstüne çıkana kadar sıcak su ilave edip pişirin.

Barbunyalar yumuşayana kadar kısık ateşte ara ara kaşıkla kontrol ederek pişirelim.

Soğuyunca limonu sıkalım ve dereotu serpelim.

Zeytinyağlı Tatlı Kırmızı Barbunya servise hazır.

Buzdolabında üç gün saklanabilir ve sağlıklı bir besin olarak üç gün yenebilir.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın