Yağlı Mantı Tarifi – Tariflerim

Yağlı Mantı Tarifi için hamuru hazırlamaya başlayalım. Geniş bir kaba un, sıvı yağ, süt ve mayayı koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup üzerini örtüp mayalandıralım.

Kıyılmış ete soğanları kesin, baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.

Şimdi zamanı; Sosu hazırlamak için sarımsağı yoğurdun içine ezip karıştıralım.

Küçük bir tavaya sıvı yağı koyup içine domates ve tavuk bulyonu koyup kızartalım ve iki su bardağı su ekleyelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatın.

Hamurdan 3 büyük beze alın. Büyük olanları rulo veya iğne yardımı ile açalım. Çok ince yaymamıza gerek yok.

Yuvarladığımız hamurları yuvarlak şekilde keselim. İçine kıymayı koyup ağzını kapatalım.

Kaynaklarımız bitene kadar bunu yapalım.

Kızgın yağı nar gibi olana kadar kızartalım. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve ardından domates sosu ekleyerek servis edelim.

Mantı yağı hazır.

AFİYET OLSUN

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın