Hamsi pirinci yapılmadan önce hamsiler ayıklanır, yıkanır ve tuzlanır.
Bir tavada soğan ve zeytinyağını kavurun, kuş üzümü ve fındıkları ekleyin.
2 dakika kavurduktan sonra pirinç eklenir ve kavurma devam eder.
Baharatlar eklenir, su eklenir, kaynamaya başlayınca altını kısılır ve kapağı kapatılır ve pişmesi beklenir.
Piştikten sonra dereotu eklenir ve dinlenmeye bırakılır.
Bu sırada fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır, hamsiler videodaki gibi dış tarafları tepsiye dizilerek hafifçe öpülür.
İpucu: Yan yana dizersek pişince küçülür ve ayrılırlar.
İçine pirinç yayılır, hafifçe bastırılır, hamsiler orada hazırlanır ve kurumadan 200 derecede 30 dakika pişirilir.
15 dakika dinlendirin, ters çevirin, dilimleyin ve servis yapın.
Hamsi pilavı servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]