Ters şeftalili kek

Ters şeftalili kek tarifi malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 şeftali
  • 2 yemek kaşığı şeker (şeftali üzerine serpmek için)
Baş aşağı şeftalili kek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. 2 yemek kaşığı şekeri ocakta ocağa koyabileceğiniz bir teflon tavaya dökelim. Üzerine dilimlenmiş şeftali dilimleri koydum.
  2. Ocağı açın ve şeftaliler suyunu bırakıp karamelize olana kadar orta ateşte pişirin.
  3. Ocaktan suyunu salan şeftalilerimizi alalım.
  4. Kek harcı için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın.
  5. Üzerine sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikser ile karıştırın.
  6. Hazırladığımız kek hamurunu karamelli şeftalilerimizin üzerine dökelim.
  7. 175 derecede 30 dakika kekimizi pişirelim.
  8. Süre sonunda kürdan yardımıyla kekimizin pişip pişmediğini kontrol edelim.
  9. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra bir tabağa ters çevirip servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Fotoğraflı ters şeftalili kek

Ters şeftalili kek ilk olarak Urfa Haber’de yer aldı – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın