Madımaklı Pide – Tatlılarım

Madımak Pide hamuru tarifini yapmaya başlayalım.

Hamuru için su, maya ve şekeri 5 dakika karıştırın. Başlamasını bekleyelim.

Biraz malzeme ekleyip hamuru yumuşak tutalım. Bir saat ısınmasına izin verin.

Diğer taraftan bir tavada soğanı ve sıvı yağı kavuralım ve mantarları ekleyelim. Baharatları ve tuzu ekleyip beş dakika pişirin. hadi kurulayalım.

1 su bardağı sütlü çayı ekleyip tencerenin kapağını 10 dakika kadar kapatıp pişirelim.

O halde 1 yumurtayı ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatıp bekleyelim.

Hamuru 7 parçaya bölelim ve ince uzun açalım.

Eşyalarımızı tepsiye koyalım.

Yumurta sarısını hamurun yan tarafına kullanalım ve 200 derecede pişirelim.

Madımak Pide hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın