Fırında Tavuk ve Tatlı Pirinç Karışımı

Nefis Piliç Dolması, Nefis Piliç Dolması Nasıl Yapılır?

Tüm tavuk malzemelerini güzelce karıştırın. Tavuğun derisini yırtmadan poşet yapıp elini poşete koyup aromalı tereyağını tavuğun her yerine yayın. Bu şekilde hazırladığınız tereyağını et yemeklerinde kullanmak için dondurabilirsiniz, çok faydalıdır.

Tavuğun görünümünü bozmadan pişip pişmediğini anlamak için alttan görünmez bir bıçak koyuyoruz eğer su akıyorsa tavuk daha pişmemiş demektir. Su akmıyorsa tavuğunuz servise hazırdır.

Kurulum için pirinci yarım saat tuzlu suda bekletin ve nişastayı çıkarmak için bol su ile durulayın. Pirinç pilavı tenceresinde sıvı yağ ile kavrulur.

Ayrı bir tencerede hızlı ve ince doğranmış soğan. Fıstıkları ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Kızarmış baharatları pilav pişiriciye gönderin ve kuş üzümü, baharatları ve tarif ettiğiniz suyu suya ekleyin ve pişirin.

Servis yapmadan önce üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmaya bıraktığınızdan emin olun.

Tatlı Pirinçli Izgara Tavuk Dolması hazır.

Deneyenlere başarılar…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın