40 Mini Elmalı Kurabiye – Benim Tatlı İkramlarım

40 Mini Elmalı Kurabiye Tarifi için ilk kat hazırlanır. Elmalar soyulur ve rendelenir. Uygun bir tencereye veya tavaya alınır, oraya şeker ve tarçın konur ve karıştırılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirilir. Sonra kapanır ve yerleşir.

Hamur malzemeleri (un hariç) bir karıştırma kabına alınır ve karıştırılır. En sonunda un yavaş yavaş dökülür ve yoğrulur. Çoğu durumda, üç bardak un yeterlidir, ancak kalite farkından dolayı az ya da çok sürebilir. Yumuşak olmalı, yapışkan değil.

Hamur hazır olduğunda beş eşit parçaya bölünür. 1 adet alınıp yuvarlanarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Önce bıçakla dörde bölünür sonra her parçadan 2 tane kesilir. Bir dizi üçgen oluşturulacak.

Malzeme uzun bir bölüme yerleştirilerek puro keki gibi sarılır.

Yağlanmış tepside farklı şekillerde hazırlanır. Tüm metaller için aynı yöntem kullanılır.

175 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir (altı biraz kızarınca çıkarılır). Fırın farkı nedeniyle bakarak pişirme. Verdiğim dakika kendi fırınımda piştiği andır.

Kurabiyeler fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.

40 Mini Elmalı Kurabiye servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın